fbpx

Ukrudtskort bygget på dronebilleder

Dansk Planteinspektion leverer ukrudtskort til landbruget bygget på dronebilleder, der kan bruges til at tildele planteværn præcist dér, hvor det kan gøre en forskel.

  • Spar op til 80% af planteværn.
  • Minimér brugen af planteværn ved at bekæmpe præcist dér, hvor der er uønsket vækst. 
  • Vi leverer bl.a. ukrudtskort, der fanger tidsler i korn og ukrudt i frøgræs.
  • Med et nedvisningskort til kartofler behøver du kun at give anden og tredje behandling der, hvor der er behov for det. 

 

Fra droneoverflyvning til ukrudtskort

Ud fra dronebilleder identificeres ukrudt og der oprettes et ukrudtskort til spotsprøjtning. Dermed bliver det muligt kun at give planteværn i områder med ukrudt og man kan opnå en stor besparelse på planteværn. 

 

 

Analysen leveres direkte til kunden via en webportal og det er muligt at få data leveret i elektroniske formater, der passer til de forskellige landbrugsmaskiners GPS-system. Med vores opstartspakke tilbyder Dansk Planteinspektion hjælp til at komme godt igang og finde det format, der passer til dit setup.

Opløsningen på kort, når der flyves med drone, er helt nede på 1,3 cm/pixel, modsat satellit hvor opløsningen typisk ligger på 10x10m eller 30x30m pr. pixel. Når der flyves med fly ligger opløsningen midt imellem. Jo bedre og højere opløsning, jo større er muligheden for at optimere behandling af afgrøder efterfølgende. Forskellen på drone og satellitdata kan ses i nedenstående billede, hvor venstre side viser data fra dronefoto og højre side er bygget på satellitdata.

 

Læs mere om hvad man skal være opmærksom på, når man skal i gang med ukrudtskort: Er alle sprøjter egnet til brug af gradueret tildeling eller spotsprøjtning?

Kontakt os for udarbejdelse af markanalyser og ukrudtskort

Analysen vil blive leveret i en rapport eller via en webportal. GPS data til landbrugsmaskiner kan ligeledes leveres via webportal eller fysisk på et USB-stick. Prisen for denne type opgave varierer afhængigt af omfanget af opgaven. Kontakt Dansk Planteinspektion og at få et tilbud på din opgave: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.