fbpx

Grøde aflæsning i bæk eller å

I enhver bæk og å vil der altid vokse grøde, som hvis ikke det bliver klippet kan resultere i oversvømmelser af lodsejernes marker, der ligger op til bæk eller år. Tidligere har vurderingen af hvor meget grøde, der er i en bæk eller å, været en omstændelig og manuel proces, som kunne være svær at dokumentere.  

Det er det ikke længere, Planteinspektion har udviklet en ny og hurtigere proces, der entydigt dokumenterer, hvor meget grøde, der befinder sig i et område af en bæk eller å.

Området som skal undersøges overflyves først af en drone, som indsamler data vha. et specielt kamera. Herefter analyseres data og der gennemføres stikprøveberegninger langs åen eller bækken. Disse beregninger danner herefter grundlag for hvor meget grøde der er i å eller bæk. Beregninger på å eller bæk, hvor der ikke er klippet for grøde, kan vise at helt op til 40-50% af åen er lukket for gennemstrømning pga. grøden.  

Analysen vil blive leveret i en rapport eller via en webportal med oplysninger om alle beregningerne, information om hvor stort et område der er målt over, hvor mange stikprøver der er foretaget, samt hvor stort et fald, der er på å eller bæk over det målte område. 

Prisen for denne type opgave varierer alt efter omfanget af opgaven. For tilbud på en opgave af denne type, skriv til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Aflæsning af alger i sø

Ud over at kunne aflæse grøde i å er det også muligt at aflæse mængden af alger i søer, dette foregår ligeledes ved hjælp af et specialkonstrueret kamera, som kan aflæse fotosyntesen, som algerne laver. Analysen kan fortælle, hvor mange procent alger, der befinder sig i søen. 

Prisen for denne type af opgave variere med omfanget af opgaven. For tilbud på en opgave af denne type, kontakt da Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.