fbpx

Værd at vide

Hvis du vil i gang med at bruge tildelingskort bygget på enten drone- eller satellitdata, er her en en simpel fremgangsmåde.

 

Terminal og sprøjte

Allerførst skal du sikre dig, at dit setup (terminal og sprøjte) kan håndtere og indlæse tildelingskort. Her kan man med fordel kontakte sin lokale maskinforretning for at få hjælp. Alternativt så kan Dansk Planteinspektion hjælpe jer i gang med vores opstartspakke, hvor vi hjælper jer til at identificere hvilken type tildelingskort, der skal bruges, samt hvordan det skal indlæses. Vi laver derudover som en del af opstartspakken en prøveflyvning, som konverteres til kort som indlæses i jeres setup. Læs mere om vores opstartspakke her.

 

Tildelingskort - drone- eller satellitdata

Dernæst skal du afgøre, om du vil bygge dit tildelingskort på drone- eller satellitdata. Satellitkort er billigst, men har samtidigt den dårligste opløsning, helt op til 30x30 meter. Dronekort har den bedste opløsning, helt ned til 5x5 cm, hvilket giver mulighed for at kunne placere næringstoffer og planteværn i den rigtige mængde, præcist der hvor det kan gøre en forskel. Dansk Planteinspektion kan hjælpe med begge typer af kort. Derudover skal du være opmærksom på at ukrudtskort kun kan laves ud fra dronedata.

 

Variabel tildeling

Til sidst skal du forstå, hvordan et tildelingskort virker, og hvad forskellen er på en "Robin Hood" tildeling og en "omvendt Robin Hood" tildeling. Du kan læse mere detaljeret om variabel tildeling her. Kort forklaret bør man holde sig til højst at flytte op til 30-40% af tildelingen fra områder med god fotosyntese til områder med mindre god fotosyntese.