fbpx

Følg op på nybeplantninger

Dansk Planteinspektion leverer analyser af nybeplantninger, som direkte kan oversættes til et kort over det beplantede område og dets sundhedstilstand. Indsamling af data sker vha. droneoverflyvning, som aflæser områdets fotosyntese med specielle kameraer. Data vil efterfølgende blive analyseret og herefter er det muligt at dykke dybere i data og gennemføre ekstra analyser som f.eks.

  • plantestress, er træerne stresset pga. sygdom eller insektangreb.
  • plantetælling, hvor mange træer findes der pr. hektar.
  • identifikation af ukrudt
  • højdeområder, et kort med højdekurver over området. 
     

De forskellige analyser leveres via en webportal og det er yderligere muligt at få data leveret i elektroniske formater, der passer til de forskellige landbrugsmaskiners GPS-navigation

Man bruger f.eks. dette i landbruget, hvor sprøjtemaskiner netop bruger et tildelingskort, som er leveret af Dansk Planteinspektion, der er bygget på baggrund af en forudgående fotosyntese analyse hvor data er indhentet med drone. Dette tildelingskort er opdelt i 2-7 zoner som alle har forskellige NVDI værdier. Hver zone kan man så specifikt definere hvilken gradueret mængde af planteværn den pågældende zone skal tildeles. Denne fremgangs metode kan ligeledes bruges ift. ny beplantninger, hvor en fotosyntese analyse udført på baggrund af data der er indhentet fra en drone, direkte kan overføres til et tildelingskort.   

Opløsning på kort når der flyves med droner er helt nede på 1.3 cm/pixel, modsat satellit hvor opløsningen typisk ligger på 5x5m eller 10x10m pr. pixel. Når der flyves med fly, ligger opløsningen midt imellem. Jo bedre og lavere opløsning, jo større er muligheden for at optimere behandlingen af beplantningen efterfølgende. 

Analysen vil blive leveret i en rapport eller via en webportal. GPS data til landbrugsmaskiner kan ligeledes leveres via webportal eller fysisk på SD-kort. Prisen for denne type opgave varierer alt efter omfanget af opgaven. For tilbud på en opgave af denne type, kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.