fbpx

Fra markanalyse til tildelingskort


Dansk Planteinspektion leverer markanalyser, som direkte kan oversættes til et kort over afgrøden, og dennes sundhedstilstand. Indsamling af data sker vha. droneoverflyvning som aflæser markens fotosyntese med specielle kameraer. Data vil efterfølgende blive analyseret og herefter er det muligt at dykke dybere i data, og gennemføre ekstra analyser som f.eks.

  • Plantestress
  • Plantetælling
  • Identifikation af ukrudt i mark
  • Højdeområder i mark

Det gør det muligt at oprettet tildelingskort, der kan vise markens tilstand. Med viden fra markanalyse og tildelingskort synliggøres behovet for at gøde visse områder, ligesom man kan estimere det forventede afkast ved høst af en afgrøde.

Analysen med tilhørende tildelingskort kan laves on site, afhængigt af hvor mange hektarer der skal analyseres vil tildelingskortet kunne leveres inden for 15-45 min efter endt overflyvning. En overflyvning på 40 hektar tager her normalt ca 45 min, med andre ord så vil sprøjtefører kunne have tildelings kort til brug i sprøjtemaskinen inden for ca. 1-2 timer fra Dronen letter. 

Forsøg udført af Teknologisk Institut og SEGES i 2019 har vist, at man kan forbedre høstudbyttet med op til 366 kr. pr. ha, såfremt man bruger tildelingskort til udlægning af planteværn. Et andet forsøg gennemført af Teknologisk Institut, Klitgaard Agro og Scout Robotics i 2020 har yderligere vist, at man kan spare op imod 30-50% af vækstregulering i frøgræs.

De forskellige analyser leveres direkte til kunden via en webportal og det er muligt at få data leveret i elektroniske formater, der passer til de forskellige landbrugsmaskiners GPS-navigation. 

Opløsning på kort når der flyves med droner er helt nede på 1.3 cm/pixel, modsat satellit hvor opløsningen typisk ligger på 10x10m eller 30x30m pr. pixel. Når der flyves med fly ligger opløsningen midt imellem. Jo bedre og lavere opløsning, jo større er muligheden for optimere behandling af afgrøder efterfølgende. 

 

 

Kontakt os for udarbejdelse af markanalyser og tildelingskort

Analysen vil blive leveret i en rapport eller via en webportal. GPS data til landbrugsmaskiner kan ligeledes leveres via webportal eller fysisk på SD-kort. Prisen for denne type af opgave varierer med omfanget af opgaven. For tilbud på en opgave af denne type, kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.